Kippenvel: Finse en Deense fans scanderen samen naam Christian Eriksen

Gezonde rivaliteit is een van de dingen die voetbal zo mooi kunnen maken, maar nog mooier zijn momenten dat deze rivaliteit wordt overstegen door verboedering. Zo was er gisteravond een kippenvel moment te zien tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland, waarbij fans van beide landen gezamenlijk de naam van Christian Eriksen scandeerden.

christian eriksen

Hartstilstand

Miljoenen mensen waren er zaterdagavond getuige van hoe middenvelder Christian Eriksen tijdens de wedstrijd plotseling op het veld in elkaar zakte. De 29-jarige Deen bleek een hartstilstand te hebben gekregen en werd bewusteloos van het veld gedragen en naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat hij eerst 10 minuten op het veld was gereanimeerd. Een heftige gebeurtenis voor de spelers op het veld en de fans in het stadion. Hierbij lieten de fans zich van hun beste kant zien. De Finse supporters scandeerden massaal 'Christian!', waarop de Denen antwoordden: 'Eriksen!'.

Verlossende nieuws

De wedstrijd werd 2 uur lang stilgelegd, terwijl iedereen in spanning afwachtte op bericht. Toen het verlossende nieuws kwam dat Eriksen bij kennis en stabiel was, en zelf tegen zijn teamgenoten had kunnen zeggen dat ze de wedstrijd moesten uitspelen, werd de deze vervolgd. Uiteindelijk won Finland de wedstrijd met 1-0.

Check het kippenvel moment waarbij de Finse en Deense fans de naam van Christian Eriksen scanderen hier:

Bron en beeld: Youtube

 

 

Gepubliceerd op: 13 juni 2021

Tags

×