Gast vangt vis van bijna 2 meter in Amsterdamse grachten

Martijn dacht ’s avonds even lekker te gaan vissen in de Amsterdamse grachten. Op de Amstel was hij niets vermoedend aan het varen en gooide hij zijn hengel uit. Plotseling merkte hij dat de vis aan zijn hengel wel erg zwaar was. “Ik was op snoekbaars aan het vissen, maar ik merkte dat deze vis veel sterker was. Ook duurde het langer om hem aan boort te krijgen”, vertelde hij aan AT5.

Pas na twintig minuten lukte het de visser om zijn vangst binnen te halen. Dat deed hij door heel hard te trekken, met hulp van zijn vriendin Kamila. Hij wist niet wat hij toen zag. “Ik dacht: what the fuck heb ik nou weer aan de haak geslagen?”

Het bleek te gaan om een meerval - wat een vrij zeldzame vangst is, vooral in de Amstel. “Hij was ongeveer anderhalve meter en woog tussen de 15 en 20 kilo. En mega glibberig”, aldus Martijn.

Een meerval kan tot wel 2,5 meter worden. Volgens de gemeente Amsterdam is het niet bekend hoeveel andere meervallen in de Amsterdamse grachten leven. Na een aantal foto’s gemaakt te hebben, haalde Marijn de haak uit de vis en gooide die hem weer terug in de Amstel. Een ding weet hij in ieder geval zeker: “Ik ga voorlopig niet meer in de Amstel zwemmen.”

Foto's: Martijn

Gepubliceerd op: 5 augustus 2018

Bron

AT5

Tags