Oude gevangeniskapel is omgetoverd tot superluxe droomhuis

We zagen het al regelmatig in het RTL-programma Kopen Zonder Kijken voorbijkomen: bijna iedereen wil een huis kopen met karakter. Wonen in een vinexwijk is niet (meer) hip. Maar een oud huis maakt het ook wel prijzig. Dan moet je toch verder kijken dan je neus lang is. Wat dacht je van een oude gevangenis ombouwen tot je droomhuis?Gevangenis


Als het goed is zal je nooit in je leven een gevangenis van binnen zien behalve in films en series. Is het dan daarom juist niet tof om in een gevangenis te wonen zonder dat je een crimineel bent? Het kan nu in Rotterdam!

Droomhuis

In het project de Tuin van Noord is een Rotterdamse gevangeniskapel omgetoverd tot een gezellige, knusse woning. Er zijn wel wat unieke details te vinden, zoals de ijzeren wenteltrap, de oude muren en natuurlijk het aangezicht als je komt aanlopen. Een bijzondere woning ga je niet vinden, zeker niet als je weet dat het voormalige gevangeniscomplex één van de oudste gevangenissen van het land is. 

Award

Het paleisje staat te koop voor 450.000 euro. Leuk feitje: het project de Tuin van Noord is één van de tien genomineerde bouwwerken welke in aanmerking komt voor de Rotterdamse Architectuurprijs 2021. Doe een goed bod! Check de foto's hieronder: 


Gepubliceerd op: 7 juni 2021

Bron

Tags