Gigantisch Harry Potter-pretpark in aanbouw 'dat fans moet wegblazen'

Het eerste boek van Harry Potter kwam uit in 1997 en de eerste film in 2001. Het is dus inmiddels al ruim 20 jaar geleden dat we voor het eerst kennismaakte met de tovenaar en zijn vrienden Ron en Hermoine. De laatste film kwam in de bioscopen in 2011 en sindsdien craven we naar méér. Voor de Harry Potter-fans onder ons hebben we heel goed nieuws: er wordt as we speak gewerkt aan een gigantisch Harry Potter-pretpark dat 'Gigantisch Harry Potter-pretpark in aanbouw 'dat fans moet wegblazen'.

Harry Potter pretpark

Je moet er even wat geld aan spenderen én een paar uren in een vliegtuig vertoeven, want het pretpark wordt gebouwd in het Japanse Tokio. In het voormalige Toshimaen pretpark komt in 2023 het Harry Potter-park. Het park wordt ontwikkeld door Warner Bros in samenwerking met de Japanse partners Seibu Railway, Itochu Corp. en Fuyo General Lease en zal de naam The Making of Harry Potter dragen. Er zal heel veel te beleven zijn: neem een kijkje in Hogwarts, kom te weten hoe de films zijn gemaakt en je kunt in heel wat attracties zitten!

Osaka

Universal Studios Japan in Osaka biedt bezoekers al de mogelijkheid om boterbier te drinken en door het tovenaarsdorp Hogsmeade te toeren, maar de Warner Bros. Studio Tour Tokyo toont originele sets, rekwisieten en kostuums uit de films, waardoor een echte filmervaring wordt gecreëerd. Het ambitieuze plan heeft betrekking zal een oppervlakte van ongeveer 30.000 vierkante meter in de Nerima-wijk in Tokio gaan beslaan, op het land waar momenteel het 94-jaar oude themapark Toshimaen staat. Hoewel Toshimaen eind augustus zal sluiten, blijft de warmwaterbron-spa bestaan, waardoor bezoekers van de Warner Bros. Studio Tour Tokyo een typisch Japanse manier zijn om te ontspannen na hun avonturen.

Wij wachten heel geduldig af! Voor nu is het misschien een goed startteken om weer alle films te bingen en alle boeken te lezen! 

Neem hier alvast een kijkje in het Harry Potter pretpark in Orlando, VS:

Gepubliceerd op: 23 januari 2021

Bron

Tags