Hoe jij elk potje Monopoly voortaan gewoon met gemak wint!

Monopoly, een spel dat voor vele altijd te lang duurt. Maar dat komt omdat we het spel altijd spelen met regels die eigenlijk helemaal niet in het spel thuis horen. Bijvoorbeeld dat je de pot helemaal niet krijgt als je op 'vrij parkeren' komt. Nergens staat ook dat je geen 200, maar 400 euro krijgt als je op 'start' komt? Allemaal verzonnen. Als je gewoon aan de regels van het spel houdt, duurt het spel net zolang als een normaal bordspel. Enfin, maar als we uiteindelijk dit spel gaan spelen, hoe win in dan in godsnaam?! Met deze tactiek - mits er met officiele regels gespeeld wordt - win je altijd. 

Aan het begin van het spel probeer je gewoon zoveel mogelijk dingen te bemachtigen. Iets dat vele van ons al wel zullen begrijpen. Gewoon zo snel mogelijk een straat proberen te bemachtigen. Het liefst een goedkope straat, paars, oranje, lichtblauw. Als je eenmaal een straat hebt, knal er dan zo snel mogelijk drie huizen op, omdat vanaf het derde huis de huur die je tegenstanders moeten betalen als ze op jou straat komen echt hoog is. Daarna moet je proberen om nog een straat te bemachtigen, om zodoende nog meer huizen te kunnen bouwen. Maar waarom in godsnaam? Waarom niet gewoon meteen hotels? Het is vrij simpel, in een spel Monopoly zijn 32 huizen en 12 hotels beschikbaar. Als de 32 huizen op zijn, mogen andere spelers geen huizen meer bouwen. Wanneer iemand zijn huizen dus upgrade naar hotels, zijn er weer huizen beschikbaar en kunnen mensen weer huizen bouwen. Hierdoor gaat het spel nog langer duren. Zorg dat jij gewoon zoveel mogelijk huizen op je bezettingen knalt, en ze nooit upgrade naar hotels, Want wanneer 32 huizen op zijn, kan niemand meer bouwen (tenzij je in een keer upgrade naar hotels uiteraard, maar dat kost je gewoon teveel). Dus als jij twee straten van drie hebt en overal vier huizen hebt neergezet zijn er al mooi 24 weg. 

Oftewel zorg dat de huizen snel weg zijn, en dan raakt iedereen gefrusteerd, omdat ze niet kunnen bouwen en win jij vervolgens het spel. SUPER! 

Gepubliceerd op: 27 december 2017

Tags