In dit Italiaanse stadje koop je voor €7.500 een instapklaar huis!

In Nederland rijzen de huizenprijzen de afgelopen jaren de pan uit, daarom is het voor een starter vrijwel omogelijk geworden om nog een fatsoenlijk huis te vinden dat binnen het budget past. Er is echter een alternatief, in het pitoreske Italiaanse stadje Biccari staan namelijk instapklare huizen te koop vanaf 7.500 euro!

italiaans stadje huis

Leegloop

Het stadje heeft al jarenlang te maken met een leegloop, omdat mensen naar de grote steden verhuizen op zoek naar werk. Hierdoor zijn er van de 5000 inwoners in de jaren '50, nu nog maar zo'n 2000 inwoners over. Burgemeester Gianfilippo Mignogna wil dan ook voorkomen dat Biccari in een spookstadje veranderd, heeft hij bedacht om de leegstaande huizen spotgoedkoop aan te bieden. Tegenover CNN zegt hij: "Het is een open wond, een gestaag fenomeen. De lokale bevolking blijft weggaan en hoewel de meesten in de zomer terugkwamen om de stad te bezoeken, doen ze dat nu niet meer. Veel bewoonbare huizen staan ​​leeg en raken verwaarloosd.”

Een waar paradijs

"Op een dag dwaalde ik door het oude centrum en het viel me op hoe zo veel schattige kleine huisjes in perfecte staat jarenlang leeg stonden, weggestopt in stille steegjes, met borden ‘te huur of te koop’ die niemand ziet”, vervolgt de burgemeester. ,,Ik heb nu de eigenaren erbij betrokken om ze meteen te verkopen. We zijn een waar paradijs, ideaal voor mensen die het kalmer aan wensen te doen. De frisse lucht en de schitterende omgeving vormen een natuurlijke detox, ver weg van de drukte, de chaos en de vervuiling.” 

Perfecte staat

Deze "schattige huisjes in perfecte staat" staan nu dan ook te koop voor prijzen die variëren van 7500 tot 13.000 euro. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met burgemeester Mignogna via sindaco@comune.biccari.fg.it. Binnenkort zullen de huizen ook op de gemeentewebsite worden geplaatst.

Neem hier vast een kijkje in het Italiaanse stadje Biccari:

Bron en beeld: AD.nl, Youtube, CNN

Gepubliceerd op: 3 februari 2021

Tags

×