John de Mol zoekt mensen in diepe schulden voor 'meest gestoorde tv-concept ooit'

John de Mol heeft blijkbaar ook gekeken naar de Netflix-hit Squid Game enheeft er heel snel op ingespeeld. Hij brengt namelijk een tv-spel uit waarin mensen van hun schulden kunnen afkomen, ‘4 is te veel’, maar dit concept krijgt bakken met kritiek.

john de mol squid game

Kandidaten

John de Mol is nu druk opzoek naar kandidaten die diep in de studieschulden zitten voor een spelshow. Op de Talpa-website staat te lezen: “Vind jij het leuk om anderen te overtuigen? Geef je dan nu op voor een nieuwe spelshow met onderhandelingsruimte voor je eigen gelijk en wie weet ga jij naar huis met een geldbedrag om jouw studieschuld (gedeeltelijk) af te lossen.”

squid game

 

Meest gestoorde tv-concept ooit

Er wordt verbijsterd gereageerd door de BNNVARA-ster Tim Hofman, die direct  verwijst naar Squid Game, waarin de personages een dodelijk spel spelen in de hoop om van hun torenhoge schulden af te komen. Verder geeft hij aan dat hij niet hoopt dat Squid-tv een rage wordt, hij ziet de “Expeditie Robinson met arme mensen want toch al honger. Boxing Bijstandsmoeders. Stoelendans met daklozen en dan huizen in plaats van stoelen. Jachtseizoen maar dan met de IND en een vluchteling en als de IND ‘m niet vangt mag ie blijven. Tv! Beschaving! Vieren!” voor zich. Er wordt ook door andere mensen heel kritisch gereageerd op het nieuwste idee van John. ene Mert plaatste op Twitter: “Dit is het meest gestoorde tv-concept ooit. Geld verdienen over de rug van mensen met financiële problemen. Ziekelijk. Er zijn ook andere manieren om studieschulden af te lossen van jongeren. Eerlijkere belastingen.”En Dennis briest reageerde met: “Laten we de generatie die voor zo’n beetje alle kosten op draait, gebruiken in een spelshow ter vermaak van de mensen die ooit voor 120.000 gulden hun starterswoning konden kopen.”

Gepubliceerd op: 13 oktober 2021

Tags