Kat lift vanuit Oostenrijk met vrachtwagen mee naar Nederland

Dat katten hun eigen willetje hebben en zelf wel bepalen waar ze heen willen gaan bewijst zicht maar weer eens nadat een vrachtwagenchauffeur afgelopen maandag zijn lading loste in Aalsmeer. Uit zijn lading kwam namelijk een kat gesprongen die hij nooit eerder had gezien. Volgens het personeel van de dierenambulance is de kat met de vrachtwagen meegelift vanuit Oosterijk.

Nadat de kat in Aalsmeer het voertuig verliet, besloot de vrachtwagenchauffeur de dierenambulance te bellen. Hij wist namelijk niet waar hij het beestje had opgepikt en kon het niet over zijn hart verkrijgen dat hij zijn weg terug naar huis nooit meer zou vinden. Volgens het ambulancepersoneel zou de kat in de Oostenrijkse plaats St. Georgen in de vrachtwagen gesprongen.

Op dit moment is nog onduidelijk wie het baasje van de zwarte kat met witte vlekken is. Er is gekeken of het dier gechipt was, maar dat bleek niet het geval. Via Facebook proberen de medewerkers van de dierenambulance te achterhalen wie de eigenaar is van de kat. Ze hopen dat ze de eigenaar snel zullen achterhalen zodat de kat weer snel terug kan keren naar zijn thuis in Oosterijk.

Gepubliceerd op: 5 maart 2019

Bron

Tags