Knaloranje 'vuurvogel' blijkt meeuw onder de currysaus

Verschillende voorbijgangers die afgelopen week over de snelweg langs de Britse plaats Haddendam reden waren ervan overtuigd dat ze een feniksachtige ‘vuurvogel’ hadden gezien. Maar na een flinke wasbeurt bleef er weinig mysterieus meer over van het dier. De vogel bleek namelijk een doodnormale zeemeeuw te zijn die onder de Indiase currysaus zat.

Toen de medewerkers va het Tiggywinkles Wildlife Hospital in het Britse Haddendam vorige week een melding binnenkregen van voorbijgangers die een feloranje vogel hadden gezien. Waren ze benieuwd naar wat voor soort exotisch dier ze langs de snelweg zouden aantreffen. Toen ze de vogel hadden gevonden werd het al snel duidelijk dat het niet omheen exotisch dier ging. Maar om een doodnormale zeemeeuw was die op de een of andere manier van top tot teen onder de Indiase curry of kurkuma zat.

Maar de gele saus ging niet zomaar uit de veren. Omdat het goedje zelfs tussen de allerkleinste veertjes was komen te zitten, zijn de medewerkers urenlang bezig geweest om de veren met afwasmiddel schoon te boenen. Hoe de meeuw volledig bedekt raakte met de smaakmaker, is onbekend. Mogelijk is de vogel in een bak Tikka Masala-saus (een Indiase curry) gevallen of het slachtoffer geworden van dierenmishandeling.  Uiteindelijk heeft de ongelukkig zeemeeuw de naam ‘Vinny’ gekregen, vernoemd naar het Indiase currygerecht Vindaloo. Het ziet er naar uit dat Vinny snel weer kan worden vrijgelaten.

Gepubliceerd op: 8 juli 2019

Bron

CNN

Tags