Malta wil toeristen gaan betalen om deze zomer naar het eiland te komen!

Door de wereldwijde pandemie heeft de toeristische sector het afgelopen jaar op z'n gat gelegen. Hierom zijn landen die grotendeels afhankelijk zijn van toerisme miljarden euro's misgelopen. Malta is daar een voorbeeld van, dus heeft de regering een plan bedacht om toeristen deze zomer weer naar het eiland in de Middelandse Zee te lokken.

malta toeristen betalen

200 euro per persoon

Volgens gegevens van de World Travel and Tourism Council is meer dan 27% van de Maltese economie afkomstig uit de toeristenindustrie. Het aantal buitenlandse bezoekers is sinds de pandemie met meer dan 80% gedaald ten opzichte van 2019. Hierom heeft de regering onlangs een nieuw plan voorgesteld om buitenlandse bezoekers een bedrag te bieden van maximaal € 200, - per persoon, wanneer ze deze zomer minimaal drie dagen op het eiland verblijven. Minister van Toerisme Clayton Bartolo kondigde de regeling vrijdag aan en zei dat de meeste COVID-beperkingen naar verwachting op 1 juni zullen worden opgeheven.

Hoogste virusvaccinatiepercentage

Toeristen die in de zomervakantie rechtstreeks via lokale hotels boeken, zouden de hand-out ontvangen. De regeling zal naar verwachting ongeveer 35.000 bezoekers ten goede komen. Malta heeft het hoogste virusvaccinatiepercentage in de EU, met ten minste één dosis aan 42% van de volwassenen. Sindsdien is het aantal nieuwe COVID-19-gevallen sterk afgenomen.

Check hier de mooiste plekjes van Malta:

Bron en beeld: 9GAG, Pixabay

 

Gepubliceerd op: 16 april 2021

Tags