Man haalt éindelijk rijbewijs na 33 rijexamens, 14 instructeurs en 25 jaar

Een rijbewijs halen is voor veel mensen een van de meest frustrerende dingen ooit: het kost meestal wel wat tijd (en geld) voordat je het echt onder de knie hebt. Maar wat de 42 jarige Christian Whiteley-Mason uit Engeland overkwam is pas echt één grote hel. Hij heeft 33 pogingen moeten doen in 25 jaar tijd om zijn rijbewijs binnen te slepen. Het grapje kostte hem in totaal omgerekend 11.500 euro. 

Christian deed zijn eerste poging in 1992 en daarna volgde snel vele mislukkingen. Op een gegeven moment geloofde niemand meer in hem, zelfs zijn echtgenoot niet. “Ik heb 56 lessen gevolgd bij mijn eerste rijinstructeur”, vertelt Christian. “Uiteindelijk heeft hij me gewoon gezegd dat ik moest opgeven, omdat het me toch nooit zou lukken.” Autsj! Niet erg motiverend. Stoppen deed hij dan ook in 2003 na 32 pogingen en aardig wat rij-instructeurs versleten te hebben. “Ik had er genoeg van”. 

Maar toen Christian voor zijn werk veel moest reizen, merkte hij dat het toch wel handig was om een rijbewijs te hebben en besloot hij toch nog een poging te wagen. “Ik moest constant taxi’s nemen of rekenen op andere mensen om mij te vervoeren. Daarom besloot ik in januari om het nog één keer te proberen. Iedereen lachte me uit, maar ik was vastberaden.” En het is hem gelukt! Zo zie je maar weer, de aanhouder wint... 

Gepubliceerd op: 29 maart 2017

Bron

Tags