Man spoorloos na proefrit peperdure Ferrari

Het is de droom van velen om troste bezitter van een sportwagen te worden. Maar om van deze droom werkelijkheid te maken moet je wel heel veel geld hebben, of niet? Een brutale crimineel dacht hier anders over toen hij een exclusieve auto dealer in het Duitse Düsseldorf binnenliep. Tijdens een proefrit met een peperdure Ferrari trapte hij namelijk plotseling het gas in en gaf de verbaasde eigenaar het nakijken.

Volgens de politie deed de man zich voor als geïnteresseerde koper van de Ferrari 288 GTO uit 1985, die ooit in bezit was geweest van formule 1-coureur Eddie Irvine. De brutale autodief zag zijn kans schoon toen hij tijdens een tochtje door Neuss, van plaatst wisselden met de eigenaar. Hij was verdwenen voordat zijn passagier kon instappen.

De eigenaar gaat autohandelaar gaat er vanuit dat het originele nummerbord D-06073 niet meer op de rode wagen met 400 pk zit. Wel is de doortrapte dief op de foto is gezet voordat hij er overhaast vandoor ging met de Ferrari. In de hoop dat de brutale dief snel weer wordt gevonden worden deze foto’s openbaar gemaakt tijdens de opsporing.

Gepubliceerd op: 20 mei 2019

Tags