Man uit Breda probeert met omkoping onder boete uit te komen

Als je iets te veel misdaad films hebt gekeken zou je misschien denken dat je een agent gewoon om kan kopen als je wordt aangehouden. Helaas werkt dat ik de praktijk toch iets anders. Hier kwam een 28-jarige man uit Breda ook achter nadat hij een motoragent probeerde om te kopen om onder een boeten uit te komen.

Nadat de man staande was gehouden voor een snelheidsovertreding, bood hij de agent een geldbedrag aan als hij het bij een waarschuwing zou laten. De agent zag de man in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01:20 uur rijden op de Lovensdijkstraat in Breda. Hij reed 115 kilometer per uur, terwijl er maar 50 kilometer is toegestaan.

De agent hield de man staande, waarna de bestuurder hem een geldbedrag bood. De bestuurder werd na zijn actie direct aangehouden voor de omkoping. Ook is na de snelheidsovertreding zijn rijbewijs ingevorderd. Na een ademanalyse bleek dat de man ook te veel had gedronken. De bestuurder kreeg daarvoor een boete van 325 euro. Voor het omkopen van de motoragent zal de man voor de rechter moeten verschijnen.

Gepubliceerd op: 8 januari 2019

Bron

Tags