Poetsen maar: mannen die schoonmaken leven langer

Iedereen met een mannelijke partner kan zijn of haar hart ophalen: mannen die schoonmaken leven langer! Dat blijkt uit een onderzoek. Mannen kunnen nu écht geen smoezen meer bedenken om niet schoon te maken.

Het Health Research Institute van de McMaster University en de Hamilton Health Sciences bestudeerden in hun onderzoek 130.000 mensen uit 17 landen. Een best lekker representatief aantal zou je zeggen. Uit het onderzoek komen eigenaardige resultaten die heel interessant zijn!

Slecht of goed nieuws voor mannen?

Het blijkt namelijk dat 28% van de mannen minder kans hebben om op jonge leeftijd te overlijden als ze elke dag een half uur bezig zijn met het huishouden. Nog een leuke bijkomstigheid: de kans op hartproblemen neemt dan ook met 20% af. Dat is nog eens lekker om te weten! Nu.nl heeft dit onderzoek gecheckt en ook zij geven aan dat het onderzoek klopt. Wél geven ze een kleine kanttekening: de reden dat zij niet eerder overlijden is omdat ze bewegen (wat voor iedereen beter is) én bezig zijn met hygiëne. Niet meer dan logisch dus!


Geen smoezen meer 

Dus dames met mannelijke partner: schuif hen dit artikel door, duw een dweil in de linkerhand en in de rechterhand een schoonmaakmiddeltje en húps; gaan met die banaan! 

Gepubliceerd op: 28 maart 2021

Bron

Tags