Meeuw oranje nadat hij in een bak met curry valt

Eergisteren is er een zeemeeuw uit Wales in een bak met curry gevallen toen hij naar voedsel aan het zoeken was in de vuilcontainer van een voedselfabriek. De meeuw had een stuk vlees zien liggen en wilde koste wat het kost de lekkernij zien te bemachtigen. Hij stormde gulzig op zijn doel af maar viel op zijn weg in een bak gevuld met Indiase  tikka masala. Hij ging koppie onder. Toen hij weer boven kwam was de zeemeeuw knaloranje!

Een aantal werknemers van de fabriek hebben het hele voorval zien gebeuren, waarna ze de meeuw uit de bak met curry bevrijdde. Ze brachten het arme beest naar het Vale Wildlife Hospistal waar hij een hardnekkige poetsbeurt kreeg. Lucy, verpleegster van het Vale Wildlife Hospital vertelde:"Ik ben al 25 jaar dierenverpleegster, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt”. Het personeel is uren bezig geweest met het schoonmaken van de besmeurde meeuw. “Hij rook eigenlijk best lekker, een beetje naar knoflook, ui, koriander en wat andere kruiden. Complimenten voor de chef!”, zei Lucy lachend.

Na een aantal goede schrob beurten was de meeuw weer helemaal de oude, hij was alleen een beetje in de war van het hele gebeuren. De meeuw moet voorlopig nog even in de dierenkliniek blijven omdat zijn veren door de curry en de schoonmaakmiddelen niet meer waterdicht zijn. Dit duurt enige tijd maar in de tussentijd kan de hij weer een beetje aansterken. Inmiddels is de zeemeeuw weer stralend wit en zal hij binnenkort worden vrijgelaten.

Gepubliceerd op: 12 juni 2016

Bron

Tags