Meisje vindt zichzelf te knap om te werken

Dat lekkere wijven over het algemeen meer voorrang krijgen en privileges hebben is wel bekend. Je uitstraling is dan ook één van de doorslaggevende factoren waarop je wel of niet wordt aangenomen tijdens een sollicitatie-gesprek. Of je daarmee ook echt carrièretijgers binnen haalt is nog maar de vraag. Maar dat knap zijn je veel voorspoed kan brengen in het leven wil nog niet zeggen dat je hiermee zomaar je alledaagse maatschappelijke bijdragen kunt omzeilen. Sharona Zegelhof denkt dat dit wel het geval is. Zo beweert de 21-jarige uitkeringstrekker namelijk dat ze te knap zou zijn om te werken.

Nadat ze haar VMBO-opleiding had afgerond begon ze direct met werken bij een plaatselijk call-center. Dit hield ze twee maanden vol. Ze was namelijk van mening dat ze te knap zou zijn voor dit werk. Zo verteld ze “Ik hoef met mijn uiterlijk toch niet de hele dag achter een bureau te zitten?” Blijkbaar voelde ze zich te goed om zich te associëren met haar collega's. Zo zei ze “Daar zit ik tussen allemaal meiden die veel minder knap zijn dan ik. Ja sorry, maar daar voel ik me toch echt te goed voor”. De niet al te bescheiden tante nam ontslag en sindsdien zit ze thuis op de bank met een uitkering.

Sharona vind het belachelijk dat het UWV haar niet voorziet van een baantje als topmodel. “Ze willen gewoon dat ik ga solliciteren. Belachelijk! Ze snappen toch zelf ook wel dat ik als fotomodel miljoenen zou verdienen. Kijk maar naar Doutzen. Die zit toch ook niet achter een kassa? Geef mij dan maar een uitkering!” Ondanks dat ze haar VMBO-opleiding heeft afgerond heeft het verwende nest nog veel te leren. Gelukkig voor haar begrijpt haar vriendje het wel ?!? Verder krijgt ze weinig begrip.

Gepubliceerd op: 6 maart 2016

Bron

Tags