Moet jij je tanden voor of na het ontbijt poetsen?!

Je hebt altijd twee soorten mensen, mensen die voor het ontbijten hun tanden poetsen en mensen die na hun ontbijt tanden gaan poetsen, maar wat is nu eigenlijk beter? Zit er daadwerkelijk een verschil in of maakt het niks uit? SGXL zocht het voor jullie uit. 

Volgens vele tandartsen schijnt het slimmer te zijn om voor het ontbijten de tanden te poetsen. Maar mensen die na hun ontbijt tanden poetsen, niet getreurd er is ook goed nieuws voor jullie. Als je minimaal een halfuur na het eten van het ontbijt wacht met tanden poetsen, is dit ook oké. 

Maar waarom? Tijdens het ontbijt worden vaak zuurdere bestandsdelen naar binnen gewerkt, en omdat deze zuurdere bestandsdelen vaak ook deels achter je tanden blijven hangen, kan dit schade aanrichten wanneer je meteen jouw tanden gaat poetsen. Het glazuur van je blinkende witte tanden wordt bij direct poetsen aangetast.

Een ding is wel zeker, mocht je het tanden poetsen 's ochtends vergeten, poetsen dan sowieso in de avond. S'avonds kan je namelijk alle troep van je tanden afhalen. Als je dit daarentegen vergeet, kunnen de achter gebleven bacteriën makkelijker hun gang gaan, omdat jij tijdens het slapen minder speeksel produceert. 

Gepubliceerd op: 7 juni 2017

Tags