Ook Nederlanders wagen zich aan beruchte Surströmming-challenge

Sinds de komst van sociale media gaan er allerlei challenges rond, waarbij mensen elkaar uitdagen om worden iets uitdagends te doen, te filmen, en de beelden ervan online te zette. Een mooi voorbeeld is de Surströmming-challenge, een traditioneel zure haring-gerecht in blik, dat een delicatesse is in Zweden. Onlangs ging er een video viral van een Schotse vader die hopeloos faalt, en heeft ook een groepje Nederlanders zich aan de challenge gewaagd.

Surströmming haring

Surströmming haring staat erom bekend dat zodra je het blikje opentrekt er je een indringende geur tegemoet komt, die door zwavelverbindingen tijdens het gisten ontstaan en lijken op de geur van rotte eieren, waarbij veel mensen al direct beginnen te kokhalzen. De Schotse vader in de video begon nog vol goede moed aan de challenge, maar zodra hij het blikje had geopend zag je de moed al in zijn schoenen zakken.

Extreme stank

Zoals je kunt verwachten, gaat het de groep Nederlanders al niet veel beter af. En dat ondanks dat we qua haring natuurlijk best wat gewend zijn. Dat zegt dus waarschijnlijk genoeg over hoe extreem de stank van de Surströmming moet zijn. Wie volgt?

Check de mislukte Surströmming-challenge van de groep Nederlanders hier:

Bron en beeld: DailyBuzz

Gepubliceerd op: 10 maart 2021

Tags