Nederlandse student maakt vliegtuigontwerp waarbij je wél beenruimte hebt!

Met het vliegtuig op vakantie gaan brengt veel positieve dingen mee: je gaat ermee naar een leuk land, je kan lekker ver op vakantie gaan én het is lekker snel. Het grootste nadeel is toch wel die beenruimte. Al helemaal als je een verre reis gaat maken! Een Nederlandse student heeft daar nu een geniale oplossing voor bedacht.  

Beenruimte

Alejandro is pas 21 jaar, maar we willen hem nu al een prijs geven voor beste idee óóit. Hij studeert aan TU Delft en hij heeft een fantastisch idee bedacht om het vliegtuiginterieur zo te veranderen dat je veel meer beenruimte krijgt. En dat is altijd goed! Hij heeft zijn ontwerp 'Chaise Longue Economy Seat Project'  genoemd.

Ontwerp

Het idee achter het ontwerp is om een soort dubbeldekkerlaag te creëren. Op die manier wisselt elke rij in hoogte. Dat betekent dat als jij een stoel op de grond hebt, dat jouw achterburen en de buren voor je een halve meter hoger zitten. Zo krijg je veel meer ruimte dan dat je nu in een vliegtuig hebt. Zie hieronder een tekening hoe dat eruit zou komen te zien!

Award

Crystal Cabin Awards, een prijs die wordt uitgedeeld aan goede vliegtuiginterieurontwerpen, heeft het idee van Alejandro al op de lijst gezet. Wij duimen voor 'm dat hij de prijs wint, want man: dit zou toch de droom zijn?

 

Gepubliceerd op: 3 juni 2021

Bron

Tags