Nep-piloot vliegt al 20 jaar zonder vliegbrevet

Om piloot te kunnen worden heb je in ieder geval genoeg geld nodig om de dure pilotenopleiding te kunnen bekostigen. Voor veel mensen blijft het dan ook een jeugddroom om piloot te worden, maar sommige mensen hebben zo hun eigen manieren om hun droom te kunnen verwezenlijken. Zo zou William Chandler, twintig jaar lang hebben rondgevlogen zonder vliegbrevet.

Afgelopen week werd er bekend gemaakt dat er in november een piloot boven Zwitserse grond uit de lucht werd geplukt omdat hij vreemde capriolen uithaalde met het toestel. Nadat de autoriteiten de piloot hadden gecheckt, bleek dat de piloot helemaal geen officiële papieren om te mogen vliegen. De man vloog twintig jaar lang met frauduleuze papieren voor de luchtvaartmaatschappij South African Airways.

Op het moment is er nog een onderzoek gaande naar hoe dit voorval heeft kunnen gebeuren. Verder is er weinig bekend over het incident. William was normaalgesproken copiloot en had volgens ingewijden gewoonlijk volledige controle over het toestel. Achteraf blijkt dat er al eerder aanwijzingen waren dat de papier van William niet helemaal in orde waren. Zo weigerde hij bijvoorbeeld zijn promotie tot hoofdpiloot want daarvoor zou hij speciale certificaten nodig hebben gehad. 

Gepubliceerd op: 4 maart 2019

Bron

BBC

Tags