Ook nieuwe 'complotcast' Lange Frans alweer verwijderd door Youtube

Pech voor Lange Frans. Nog niet zo lang geleden werd zijn Youtubekanaal verwijderd, maar Fransie liet het er niet bij zitten en zette gewoon een nieuw kanaal op. Helaas voor hem heeft Youtube ook deze alweer na 30 uur op non-actief gezet.

Kritiek op regering

De reden van Youtube om Lange Frans' kanalen te blokkeren, is omdat hij in zijn podcasts zijn geloof in allerlei complottheorieën openlijk uitspreekt en kritiek levert op het coronabeleid van de regering. Zo fantaseerde hij enige tijd geleden openlijk met 'graancirkelspecialist' Janet Ossebaard over het vermoorden van premier Mark Rutte. Ook steekt hij zijn steun aan QAnon, een theorie die beweert dat er een zogenaamde deep-state bestaat die plannen smeed tegen Donald Trump en bovendien een geheim pedofielen netwerk van hooggeplaatste personen beschermd, niet onder stoelen of banken.

Verspreiden van nepnieuws

Dit werd Youtube een beetje te gortig en hiermee overtrad hij de richtlijnen wat betreft het verspreiden van nepnieuws. De tweede poging van Lange Frans om zijn ideeén met de wereld te delen door middel van een nieuw kanaal werd dan ook binnen de kortste keren genadeloos afgebroken.

lange frans

lange frans

Onlangs sprak Lange Frans over zijn theorieën in de Youtube-podcast The Trueman Show:

Bron en beeld: Skoften

 

Gepubliceerd op: 19 januari 2021

Tags