Oeps: wanneer je dronken bent, schijn je pas echt jezelf te zijn

Wanneer je dronken bent, kan je de meest vreselijke dingen doen en zeggen. Vaak kan je met die gênante dingen nog wegkomen met de smoes dat je dronken was, en alles lang niet zo bedoelde. Maar helaas voor die mensen, telt die smoes niet meer. Want volgens onderzoekers is je dronken persoonlijkheid eigenlijk de echte jij.

Volgens de onderzoekers verschilt je dronken persoonlijkheid nauwelijks van wie je echt bent. Het enige verschil is dat je het anders beleeft dan normaal (wat natuurlijk logisch is in een dronken toestand). Zo moesten in het onderzoek 156 deelnemers hun persoonlijkheden beschrijven wanneer ze dronken en nuchter zijn. Vervolgens moesten ze wat drankspelletjes spelen en werden hun persoonlijkheden door drie groepen beoordeeld: zichzelf, hun mede-drinkers en neutrale (nuchtere) personen.

Wat bleek? Mensen die gedronken hadden, vonden zichzelf erg veranderd. Maar de nuchtere personen zeiden dat dit juist niet het geval was. Het enige was dat mensen met drank extraverter worden. Dus ben je in shock door wat je de vorige avond allemaal hebt uitgevreten? Accepteer het maar, want je hebt dan zojuist je ‘ware ik’ leren kennen. Proost!

Gepubliceerd op: 13 september 2018

Bron

Tags