Onderzoek toont aan: chagrijnigste persoon in relatie ligt rechts in bed

De basis van een gezonde relatie ligt natuurlijk in bed. Een grootschalig onderzoek naar karaktereigenschappen van de persoon die rechts of links licht heeft echter nog iets anders uitgewezen: Degene die rechts in bed ligt blijkt vaak de meest chagerijnige persoon van het koppel te zijn!

De hotelketen Premier Inn deed het onderzoek onder 3.000 volwasenen. De linkerkant van het bed bleek een positievere vibe de hebben dan de rechterzijde en mensen zouder uitgeruster wakker worden. Ook zouden linksslapers positiever en stressbestendiger zijn en meer zelfvetrouwen hebben en bovendien gelukkiger en minder chagerijnig zijn.

Bovendien zouden linksliggers meer kans hebben op een leuk baan. 31 procent van de linksslapers zegt namelijk blij te zijn met hun baan, tegenover slechts 18 procent van de rechtsslapers, waarvan 10 procent zelfs aangaf een grote hekel aan hun werk te hebben.

Ook matrassenmerk Sealy UK deed een soortgelijk onderzoek, waarbij 1000 volwassenen werden ondervraagt en daarbij kwamen ze tot vergeljkbare resultaten. Wel bleken rechtsliggers meer te verdienen dan hun partners aan de andere zijde van het bed.

 

Bron en beeld: Manly.nl, Pixabay

 

Gepubliceerd op: 6 januari 2021

Tags

×