Onderzoek toont aan dat een gameverslaafde er over 20 jaar zo uit ziet

Veel mensen zijn in tijden van het coronavirus weer fanatiek aan het gamen geslagen. Nu kan dat opzich niet heel veel kwaad, maar er zitten wel degelijk gevolgen aan. Zeker als jij langdurig een fanatieke gamer bent. Een nieuw Canadees onderzoek toont aan dat er grote gezondheidsrisico's aan overmatig gamen zitten. 

De WHO (World Health Organization) heeft gamen al als een officiële ervaring erkend en daarom is dit onderzoek relevant. Het team van OnlineCasino.ca hebben Michael gecreëerd, een hardcore gamer die er volgens de onderzoekers zo uit ziet over 20 jaar. Daarbij wordt rekening gehouden met allerlei factoren die gelinkt zijn aan overmatig gamen. Denk daarbij aan slaaptekort, weinig zonlicht en dus vitamine D-tekort, vermoeide ogen, uitdroging en de zogeheten 'Playstation-duim'. 

'De visualisatie laat zien dat Michael een bleke huid heeft door jarenlang in kunstlicht te zijn geweest en door een gebrek aan vitamine D en B-12. Hij heeft een permanent gebogen rug van doordat hij jaren lang in een slechte houding heeft gezeten en daarnaast heeft Michael last van obesitas ', leggen de onderzoekers uit. 

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Die kan je hier vinden. 

 

Gepubliceerd op: 8 april 2020

Bron

Tags