Onderzoek wijst uit dat mannen in alles beter zijn dan vrouwen

Slecht nieuws voor vrouwen, want onderzoek wijst uit dat mannen eigenlijk in alles absoluut beter zijn dan vrouwen. Zo meld de Amsterdamse krant Trouw. Het blijkt allemaal uit een onderzoek van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs en het Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt in opdracht van de ministeries van onderwijs, cultuur en wetenschap, sociale zaken en economische zaken.

Het onderzoek focust zich overigens alleen specifiek op de kernwaarden taalvaardigheid, rekenvaardigheid en probleemoplossend. Er is in dit onderzoek gekozen voor deze waarde, omdat deze graadmeters volgens de onderzoekers zorgen voor financieel en maatschappelijk succes in de samenleving. 

Als er dan gekeken wordt naar deze factoren, dan zijn mannen in alle gevallen beter dan vrouwen. Vooral op rekenvaardigheid en probleemoplossend vermogen scoren Nederlandse mannen beter op dan Nederlandse vrouwen, of vrouwen anzich. Vooral op rekenvaardigheid is het verschil opvallend groot. 

Hoewel de Nederlandse vrouwen achterblijven betreffende deze factoren, is het wel zo dat Nederlandse vrouwen beter presteren dan de internationale vrouwen. Dus Nederlandse vrouwen zijn beter dan internationale vrouwen, maar niet beter dan een man. 

Gepubliceerd op: 10 augustus 2018

Bron

Tags