Onderzoek wijst uit dat mannen die lui zijn niet kaal worden

Beste mannen opgelet, want als jij niet kaal wilt worden, dan moet je gewoon hartstikke lui zijn. Onderzoek toont namelijk aan dat als jij meer werkt je sneller kaal wordt. Oftewel kappen met werken als jij niet kaal wilt worden. 

De universiteit van Seoul deed onderzoek naar de correlatie tussen werk en het verliezen van haar en daaruit bleek dat meer werken weldegelijk invloed heeft op het verliezen van haar. Vooral overwerken heeft grote invloed op het verliezen van haar. Het onderzoek is afgenomen bij meer dan 13.000 mannen tussen de 20 en 59 jaar. Mannen die een werkweek van 40 uur hadden, had 2% last van kaalheid. Bij een werkweek van 52 uur 3% en een langere werkweek dan 52 uur 4%. 

Nog een grote factor die meespeelt bij het verliezen van haar is stress. Stressniveau heeft namelijk veel impact op haar. Door de stress beschadigen de haarzakjes, en als deze beschadigd zijn produceren ze geen haar meer. Kortom je wordt kaal door stress. 

De onderzoekers hebben als eindconclusie dat lange werkweken schadelijk zijn. Niet zozeer voor je haar, maar ook voor de algemene gezondheid. De onderzoekers gaan zelfs zover dat ze een wetswijziging hebben aangevraagd bij de regering. 

Gepubliceerd op: 28 oktober 2019

Tags