Onderzoek wijst uit: Kinderen die geboren zijn in september blijken slimmer

Ben jij in september geboren of ken jij iemand die in september geboren is? Dan moet je dit zeker hebben gelezen, want uit onderzoek blijkt dat kinderen die in september geboren zijn, slimmer zijn.

kinderen september slimmer

Kinderen geboren in september slimmer

School Starting Age and Cognitive Development, is de naam van de studie die onlangs door het Nationaal Bureau voor Economisch Onderzoek werd gepubliceerd. Deze studie constateerde dat kinderen geboren in de maand september waarschijnlijk slimmer zijn. De studie laat zien dat kinderen geboren in september de oudste zijn in hun leeftijdsgroep wanneer ze naar school gaan, dit zorgt dus voor een extra ontwikkelings jaar, in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. De algemene focus van het onderzoek was het inschatten van hoe kinderen die relatief ouder zijn op school het zullen doen in hun prestaties op school. Er werd een vergelijking gedaan op basis van hoe de kinderen geboren in september zich ontwikkelden. En om die vergelijking te maken, heb jij natuurlijk ook kinderen geboren in de andere maanden nodig, dus het onderzoek bestond ook uit die kinderen.

Verloop studie

De studie werd gedaan met 1.2 miljoen scholieren in de leeftijdsgroep tussen de 6 en 15 jaar oud en vond plaats in Florida. De kinderen die in september zijn geboren, blijken elk jaar hogere gemiddelde scores op school te halen. Geconcludeerd werd dat kinderen kinderen geboren in september een extra 12 maanden voor sociale, cognitieve en emotionele ontwikkeling voorafgaand van school kregen en dit speelde een belangrijk rol.  Daarnaast zijn ze volwassener dan hun jongere klasgenoten, kunnen ze beter omgaan met leraren en zijn ze socialer.

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Tags

×