Onderzoek wijst uit: witte wijn kan helpen bij afslanken

Ben jij iemand die liever kiest voor witte wijn dan rode wijn? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Uit een recentelijke onderzoek blijkt namelijk dat je door witte wijn afvalt. Ja, je leest het goed!

Tijdens het slapen vet verbranden

De studie werd op twee universiteiten uitgevoerd, namelijk de universiteit van Washington en  Harvard University. Wat zegt de studie precies? Twee glazen witte wijn zorgen voor het slapengaan dat je tijdens je slaap vet gaat verbranden. Kortom drink twee glazen wijn voordat je gaat slapen en en val af, terwijl je slaapt, geweldig toch! Zo wordt de ontwikkeling van nieuwe cellen geneutraliseerd. Bovendien zou je van wijn minder trek krijgen in ongezonde snacks, wat natuurlijk ook flink kan schelen. Bij je eerst volgende date weet je zeker al voor welke wijn je zult kiezen en dat is witte wijn natuurlijk!

Ook rode wijn is gezond

Een glas rode wijn is gelijk aan een uurtje intensief sporten. Dit werd bewezen aan de universiteit van Alberta in Canada. Natuurlijk moeten we dat een beetje relativeren, maar een glasje rode wijn hoort er zeker ook bij.

Bron en beeld: Trendnieuws

 

Gepubliceerd op: 17 september 2021

×