Kunstenaar verkoopt onzichtbaar kunstwerk voor $18.000

Mocht je echte kunst in je huis willen hangen, dan weet je dat je diep in de buidel moet tasten. Dat schilderijtje van 15 bij 15 cm kost echt geen 10 euro. Zet daar maar minstens drie nullen achter. Deze Italiaanse kunstenaar zoekt al helemaal de grenzen op.

Kunst

Kunst moet je ding zijn, want niet iedereen vindt het mooi of begrijpt de boodschap erachter. Maar wij zien nou echt geen boodschap in het kunstwerk van de Italiaanse Salvatore Garau. Hij heeft het kunstwerk Io Sono’ genoemd, ofwel ”I am”. Wat de kunst is? Tja… we kunnen niets anders zeggen dan: helemaal niks, gebakken lucht, noppes, nada. Dat menen we letterlijk.
 

18.000 dollar

Salvatore wilde er in eerste instantie tussen de 6.000 en 9.000 voor vragen, maar al snel bleek dat de biedingen dat bedrag ging overschrijden. Uiteindelijk is het kunstwerk voor 18.000 dollar (ong. 14,7 duizend euro) verkocht. Het idee acher het kunstwerk? Er is een vakje te zien op de grond, waar het kunstwerk ‘in’ zou staan. ”Jij kan het niet zien, maar het bestaat. Het bestaat uit lucht en energie”, zegt hij. Wij zouden er geen 14,7 duizend euro voor overhebben, maar gelukkig voor Salvatore iemand anders wel! 

 

 

Gepubliceerd op: 8 juni 2021

Bron

Tags