Oorlogsveteraan laat oude Rolex taxeren en schrikt zich rot!

Loading Video...

Antiques Roadshow PBS is een Amerikaans televisieprogramma dat vergelijkbaar is met het Nederlandse tussen Kunst en Kitsch. Mensen kunnen oude of mogelijk waardevolle spullen meenemen om die te laten taxeren door experts. Deze expers kunnen ze dan vertellen of het eigenlijk gewoon oude meuk is, of dat hun spullen toch echt waardevol zijn.

Een veteraan uit het Amerikaanse Tucson kocht in de jaren 60 toen hij gestationeerd was in Duitsland, op advies van zijn sergeant een Rolex. Om precies te zijn, een 1960 GMT Master Model Rolex. Dit model kostte toentertijd $120,35, dit is omrekend naar deze tijd ongeveer $894. Zijn sergeant vertelde hem, dat dit het best horloge was dat er te verkijgen was. De man besloot zijn sergeant blind te vertrouwen en kocht het horloge meteen.

En dat was geen verkeerde keus. Want mede doordat de man alle bonnetjes, certificaten en andere toebehoren altijd goed heeft bewaard en dit het eerste GMT Master model is dat ooit is gemaakt, is dit horloge nu maarliefst tussen $65.000 en $75.000 waard! Begrijpelijk dat de man na het horen van dit bedrag even sprakeloos was. Hij had namelijk verwacht dat het horloge nu op z'n hoogste $1250 dollaar waard zou zijn..

Gepubliceerd op: 4 maart 2017

Bron

Tags