Ouders overnachten op schoolplein om kind in te schrijven

Ouders uit het Belgische Grimbergen zijn tegenwoordig wel heel fanatiek in het vinden van de juiste school voor hun kinderen. Nu blijkt dat er zelfs een aantal logeert op het plein om hun kind te kunnen inschrijven op de Regenboogschool. Het duurt nog wel even voordat ze dit daadwerkelijk kunnen doen, aangezien de inschrijving pas donderdag begint.

De drukte komt doordat er te weinig plaatsen zijn voor de kinderen. Een andere school in de buurt heeft zelfs een apart klaslokaaltje geopend, zodat de ouders warm en droog de inschrijving kunnen afwachten.

De Regenboog wilde dit niet omdat dit juist extra ouders aantrekt om te overnachten op de school. De basisschool heeft laten weten extra uit te bouwen om zo meer kindertjes te kunnen opvangen.

Ook vindt de onderbezette basisschool het een goed idee om digitaal de kinderen te laten inschrijven in plaats van schriftelijk. Helaas voor de ouders uit de omgeving gaat dit voorlopig niet gebeuren omdat de andere scholen uit de regio de voorkeur vasthouden aan een schriftelijke inschrijving. Gelukkig hebben de ouders, zoals te zien in de onderstaande tweet, wel een gezellig kampvuurtje.

Gepubliceerd op: 26 februari 2018

Bron

VTM

Tags