Overbepakte Smart ForTwo aan de kant gezet door Duitse politie

Een Smart ForTwo is hartstikke handig, zo kun je bijvoorbeeld makkelijk parkeren met weinig ruimte.  Maar als je veel spullen wilt vervoeren is zo’n kleine auto toch iets minder praktisch. Hier dacht een 52-jarige bestuurder uit Litouwen blijkbaar heel anders over. Hij werd afgelopen week namelijk door de Duitse politie van de weg gehaald omdat zijn smart zó extreem vol zat dat bestuurder zich amper kon bewegen en vrijwel geen zicht meer had. 

Nadat de verkeerspolitie van het district Hofer de overvolle Smart spotte, dwongen ze hem om te stoppen op de Lipperts-West parkeerplaats. Daar werd de man, nadat hij zich met enige moeite uit de auto had gewurmd, aangesproken op zijn verkeersonveilige gedrag. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Hiernaast van de Smart niet gekeurd en onverzekerd. De bestuurder uit Litouwen is op de bon geslingerd en mocht niet meer verder rijden.

De Beierse politie komt tijdens de vakantieperiode wel vaker overgepakte auto’s tegen. Maar noemen de Smart die van voren  tot achteren en van de vloer tot het dak propvol zat, een van de extreemste gevallen ooit. De man had zelfs een koelbox voor de bestuurdersstoel staan, terwijl het zicht naar rechts geheel onmogelijk was door een vrij absurde hoeveelheid spullen. De bestemming van de Litouwer is onbekend.

Gepubliceerd op: 5 augustus 2019

Bron

Tags