Pierre van Hooijdonk keihard afgemaakt om aanval op Johan Derksen

Een tweet van Pierre van Hooijdonk aan het adres van Johan Derksen en René van der Gijp is in zijn eigen gezicht ontploft. De oud-voetballer tweette dinsdag: "Je voordoen als de moraalridder met betrekking tot de mensenrechten in Qatar en dan al jaren tonnen verdienen door elke keer weer plaats te nemen naast iemand die niet met zijn handjes van zijn ex-vriendin af kon blijven. Verbeter de wereld begin bij jezelf!”, refererent aan beschuldigingen van de ex-vrouw van Derksens tafelgenoot René van der Gijp.

Johan Derksen

De afgelopen dagen is er een felle discussie gaande of het Nederlands elftal wel mee moet doen aan het WK dat volgend jaar in Qatar plaatsvind, nadat The Guardian schreef dat er bij de aanbouw van de stadions en infrasctructuur al meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn omgekomen. In de uitzending van VI Inside haalde Johan Derksen vervolgens uit naar Ronald de Boer, die de deelname aan het WK verdedigde. Derksen zei onder meer: "Die heeft 7 jaar in Qatar gewoond tussen al die rijken. En rijken hebben het overal naar hun zin, want die kunnen doen wat ze willen. Maar hij heeft nooit in een zijstraat gekeken hoe het met de gastarbeiders gaat; hij heeft zich nooit verdiept in de site van Amnesty International om te zien wat daar allemaal misgaat, die heeft daar gewoon gewoond en heel veel geld in zijn zak gestoken."

Vervolgens haalt Derksen ook uit naar Pierre van Hooijdonk, die vind dat alle ophef over Qatar eerder had moeten komen: Die zegt over voetbal domme dingen en over andere dingen, daar word je helemaal gek van", aldus Derksen. "En het is nu actueel omdat The Guardian onthuld heeft dat er al 6500 (arbeidsmigranten, red.) overleden zijn, maar dat vindt Pierre geen reden om iets te ondernemen.”

Met de grond gelijk gemaakt

Hierop sloeg Van Hooijdonk terug op Twitter: "Je voordoen als de moraalridder met betrekking tot de mensenrechten in Qatar en dan al jaren tonnen verdienen door elke keer weer plaats te nemen naast iemand die niet met zijn handjes van zijn ex-vriendin af kon blijven. Verbeter de wereld begin bij jezelf!” De tweet valt echter totaal verkeerd op Twitter, en Van Hooijdonk wordt dan ook met de grond gelijk gemaakt door Twitteraars, die spreken van een ’rare vergelijking’, een ’slap verhaal’, ’kansloos’ en ’niet erg chique’. "Je vergelijkt de 6.500 doden in Qatar met een beschuldiging (dus geen veroordeling) van mishandeling?”, merkt iemand op. 

Check de reacties waarin Pierre van Hooijdonk met de grond gelijk wordt gemaakt hier:

In dit fragment van VI Inside haalt Johan Derksen uit naar Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk:

Bron en beeld: De Telegraaf, Youtube

Gepubliceerd op: 3 maart 2021

Tags