Poema weigert boom te verlaten, brandweer haalt 'm eruit

De brandweer wordt wel vaker ingeschakeld om katten uit de boom te redden. Maar afgelopen weekend moest de brandweer van San Bernardino, in de Amerikaanse staat Californië, een wel heel grote kat uit de boom halen. Er zat namelijk een poema in de boom die weigerde eruit te komen.

Een man merkte de poema op toen hij in zijn tuin aan het werken was. Het dier lag op zo’n 15 meter hoogte te rusten op een tak. Volgens de man had de poema geen kwaad in de zin, toch waarschuwde hij voor de zekerheid maar de brandweer. Die stelde een veiligheidszone in, verdoofde het dier en bracht het via een soort harnas naar beneden.

Volgens de woordvoerder van de Californische dierenbescherming zou het bijzonder moeilijk geweest zijn om het dier uit de boom te halen zonder de hulp van de brandweer. "Aanvallen op mensen komen zelden voor, maar er zijn wel gevallen bekend waarin ze huisdieren en vee aanvallen. De poema gewoon in de boom laten zitten zou niet veilig geweest zijn”. De poema werd na een klein onderzoek opnieuw in het wild vrijgelaten.

 

Gepubliceerd op: 19 februari 2019

Bron

Tags