Politie organiseert Squid Game voor mensen met openstaande boetes

We kennen inmiddels allemaal wel de Netflix-serie Squid Game. Heb je de serie niet gezien, dan heb je er vast wel over gelezen! In de serie staat een doodeng spel centraal. Iets wat alleen in series voorkomt... of toch niet? Het kan zomaar eens echt werkelijkheid worden!

cjib squid game politie zaanstad

Schulden

In Squid Game worden 456 mensen gevolgd die torenhoge schulden hebben. En als we het over torenhoge schulden hebben, dan hebben we het ook echt over torenhoge schulden. Sommige deelnemers hadden een schuld van in de miljoenen euro's. Tsja, als je dan een grote geldprijs kan winnen, dan is het ook niet zo gek dat je dan meedoet om van die schuld af te komen!

Boetes

Heb jij toevallig ook schulden? Bijvoorbeeld door verkeersboetes die open blijven staan? Dan moet je bij politie Zaanstad zijn: “Dit (Squid Game, red.) kunnen wij ook, maar dan met mensen die nog wat verkeersprenten hebben openstaan bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) (...) Heb jij een openstaande schuld bij het CJIB? Doe dan mee aan squid game Zaanstad.”

CJIB-Squid Game

"Als presentator zullen wij vermoedelijk Ewout Genemans vragen, die heeft voor zover bekend affiniteit met de organisatie.” Het is nog maar de vraag of mensen echt bereidt zijn om hun leven op het spel te zetten om van hun verkeersboetes af te komen, dus of de 'CJIB-Squid Game' van de politie Zaanstad er echt van gaat komen is nog maar de vraag. Of er al wat animo is? Niet per se, wel zijn sommigen al bezig met voorbereiden: “Voor de zekerheid ga ik alvast oefenen om o.a m’n Annemaria Koekoek, touwtrekken, knikker skills etc te verbeteren. Je weet het tenslotte maar nooit." 

Check de trailer van de populaire serie Squid Game hier:

Loading Video...

Gepubliceerd op: 16 oktober 2021

Bron

Tags