'Razende reporter' Dave Roelvink doet verslag van rellen: 'Levensgevaarlijk gap!'

Dave Roelvink woont om de hoek van het museumplein, dat zondag opnieuw het toneel was van heftige rellen. De oudste zoon van zanger Dries Roelvink trok er daarom opnieuw opuit om als 'razende reporter' live verslag te doen vanaf het slagveld.

Demonstratie tegen avondklok

In verschillende steden in Nederland, gingen grote groepen jongeren afgelopen weekend de straat op, om te demonstreren tegen de avondklok. Daarbij keerde de 'demonstranten' zich op veel plaatsen al vrij snel tegen de politie, en werden er vernielingen aangericht, met vuurwerk gegooid, winkels geplunderd en branden gesticht. Ook op het Museumplein in Amsterdam ging het flink mis, waarbij er een flinke veldslag plaatsvond tussen de relschoppers en de ME. 

Verslag Dave Roelvink

Daar deed Dave volledig op zijn Dave Roelvink's verslag van wat er zich om hem heen afspeelde. Samengevat, kwam dat ongeveer neer op: 'Lllleip gap, dit is niet leuk meer ouwe, dit is leeef-ens gefaarlek gap, aaah joh ouwe, ze komme eran ouwe, leip vriend, waajoh waajoh waajoh leip ouwe, dit wordt leip gap, geloof mij nou, waterkanon ouwe, waterkanon ouwe, waterkanon ouwe, waterkanon ouwe, waterkanon ouwe, waterkanon ouwe!!!

Vorige week deed Dave ook al live verslag vanaf het Museumplein, en kreeg daarbij op een gegeven moment zelfs klappen van de ME. Tegenover Shownieuws vertelde de 26-jarige dj toen: "Ik liep effe midden in het oorlogsgebied. Ik dacht: ik ga vanuit het park filmen door de tralies heen. Alleen ik had even niet gezien dat ik middenin een groep agenten stond. Dus ik kreeg er ook nog eentje voor mijn muil. Maar we leven nog!"

Check het live verslag van de rellen van razende reporter Dave Roelvink hier:

Overigens zat vader Dave Roelvink duidelijk niet op de actie van zijn oudste zoon te wachten, zo bleek wel uit onderstaande reactie:

dave roelvink

Bron en beeld: Skoften, Youtube

Gepubliceerd op: 25 januari 2021

Tags