RIP huizenmarkt 2021: Eenvoudig rijtjeshuis op Funda voor bijna 2 miljoen

De huizenmarkt anno 2021 is officieel kapot. In Amsterdam Zuid staat namelijk een relatief eenvoudig rijtjeshuis te koop voor het gestoorde bedrag van bijna 2 miljoen euro! En dan moet er nog aardig verbouwd worden ook.

Is het de prijs waard?

Het huis heeft een oppervlakte van 207 meter, dat is best wel veel. Maar is het wel de prijs waard? Gert Jan Baker van stichting Woont is belast met bewoners informeren en ondersteunen bij huisvestingen problemen zoals te hoge huurprijzen of achterstallig onderhoud. Zijn reactie was het volgende. “207 vierkante meter woonoppervlakte is relatief veel. Het is daardoor nog geen 10.000 euro per vierkante meter en dat is in sommige buurten kennelijk het nieuwe normaal geworden”, In de Pijp staat een eenkamerwoning van 38 vierkante meter te koop voor 390.000 euro. Dat is een hogere prijs per vierkante meter. Maar over het algemeen geldt: hoe kleiner, hoe duurder. En kijk eens naar de badkamer en keuken van dat rijtjeshuis. Het zal zeker nog voor een ton verbouwd moeten worden.”

 

Gemiddelde huizenprijs

De gemiddelde huizenprijs van het derde kwartaal dit jaar voor bestaande woningen in Amsterdam per vierkante meter ligt tussen de 4400 euro (voor een rijtjeshuis) en de 7000 euro (voor appartementen) dit blijkt uit de cijfers van NVM. De Exacte prijs van het rijtjeshuis is 1.985.000 euro. Check hier het huis op Funda en wat het te bieden heeft. Denk je dat dit rijtjeshuis wel de prijs waard is?

Neem hier een kijkje in het rijtjeshuis van bijna 2 miljoen euro:

 

 

Gepubliceerd op: 26 oktober 2021

Tags