In Schotland koop je een eiland voor de prijs van een parkeerplek in Amsterdam!

Ben jij iemand die vroeger ook altijd droomde om de baas te zijn van een land (of stiekem nog steeds)? Die droom kan nog steeds geen werkelijkheid worden, máár het had zomaar gekund! 

eiland in schotland

In Schotland veilen ze namelijk hele eilanden! Helaas niet ieen lekker tropisch land, maar hé: met Schotland is helemaal niks mis! Het gaat dus om een eiland in Schotland (oké: geen land dus, maar een eiland will do!). De Schotse Hooglanden, whisky en de cultuur wat het land rijk is heeft het heel wat te bieden. 

Zelfde prijs als een parkeerplaats

Enige nadeel is dat je het eiland niet meer kunt kopen, maar het was zo betaalbaar dat je niet gek moet opkijken als je de veiling had gewonnen! De beginprijs lag namelijk bizar laag. Om precies te zijn op 93.000 euro. Goed om te weten: dat is tegenwoordig de prijs die je betaalt voor een privé parkeerplaats in Amsterdam. Koekkoek. 

Het eiland zelf

Het ging om het eiland Eilean an Feidh, wat aan de westkust van het land ligt. Het eiland is ongeveer 4,45 hectare groot en is ruim 500 jaar onbewoond geweest. Sick detail wel. Check hieronder het eiland waar het allemaal om draaide: 

 

Zou jij hier willen wonen?

 

Gepubliceerd op: 30 maart 2021

Bron

Tags