Schotse toeristen ontdekken verborgen camera in Airbnb

De meeste mensen vinden een appartementje Airbnben ideaal. Maar wat nou als je erachter komt dat degene van wie je het huis huurt de hele tijd heeft zitten meegluren?! Dit overkwam twee Schotse toeristen die een camera ontdekten in de door hen geboekte Canadese Airbnb-appartement.

De 34-jarige Dougie Hamilton was samen met zijn vriendin op vakantie in het Canadese, Toronto. Toen de man uit Glasgow na een lange dag op naar de wekkerradio keek en iets vreemds op merkte. Dougie verteld: ”Op een gegeven moment was ik een tiental minuten in de richting van een klok aan het staren. En er was gewoon iets dat me ongemakkelijk maakte.” De wekkerradio had een snoer, zoals telefoonopladers ook kunnen hebben: “Dat vond ik al bizar.”

Hij  besloot de stekker uit de radio te trekken en ontdekte dat het apparaat op batterijen werkten. Vervolgens schoof de Schot de voorkant van de klok weg en ontdekte hij de videocamera: “Op het moment wisten qw niet of de eigenaar aan het kijken was. Het voelde gewoon griezelig en we wilden niet blijven.” De man heeft een klacht ingediend bij Airbnb, waarna een onderzoek is gestart. De twee toeristen hebben de rest van hun verblijf in een hotel doorgebracht en kregen van Airbnb het geld terug dat ze hadden betaald aan het bedrijf.

Gepubliceerd op: 11 september 2018

Bron

Tags