spookschip gestrand op de kust van Liberia

De autoriteiten van het Afrikaanse land Liberia staan momenteel voor een groot mysterie. Afgelopen maand strandde er een 64 meter lang spookschip op het strand van de stad Robertsport. De enorme olietanker was onbemand en er is tot op de dag van vandaag geen spoor van de crew te bekennen. Wat er met het schip is gebeurd blijft een raadsel en de autoriteiten zijn dan ook op zoek naar aanwijzingen langs de Liberiaanse kust.

Het 64 meter lange schip komt uit het bouwjaar 1980 en stond tot oktober vorig jaar geregistreerd in Panama. Volgens de Panamese Maritieme Autoriteit (AMP) is het schip toen verkocht aan een Nigeriaans bedrijf. Welk bedrijf is onduidelijk. De laatste positie op de koers van de olietanker was op 21 april in de buurt van de kust van Gambia en Senegal, aan de Afrikaanse westkust. Het schip was op weg naar de Senegalese hoofdstad Dakar.

Een Liberiaanse havenmedewerker suggereerde dat het heel goed mogelijk is dat de kapitein van de olietanker failliet is gegaan en dat de bemanningsleden hebben besloten het schip te verlaten. Na onderzoek blijkt dat er brand is gesticht in de kapiteinshut van de olietanker. Dit zou er volgens de Liberiaanse kustwacht op kunnen wijzen dat het schip gekaapt geweest zou zijn door piraten. Wat er precies met het spookschip is gebeurd blijft een mysterie. De Liberiaanse autoriteiten hopen dat de kapitein van het schip zich nog zal melden.

Gepubliceerd op: 30 mei 2016

Bron

Tags