Een bakje Surströmming haring naar binnen werken doe je zo

Een van de grootste internet-hypes van de afgelopen tijd was de Surströmming challenge, een uitdaging waarbij de deelnemers moeten proberen de Surströmming, een Zweedse zure haring in blik die bekend staat om zijn indringende stank, naar binnen te werken. In de meeste gevallen zonder succes. Deze vriendengroep laat echter even zien hoe het wél moet.

surstromming

Rotte eieren

Zodra je een blikje Surströmming haring opentrekt komt je direct een indringende geur tegemoet, die door zwavelverbindingen tijdens het gisten ontstaan zijn en lijken op de geur van rotte eieren, waardoor veel mensen vrijwel direct beginnen te kokhalzen. Onder meer deze Nederlandse dames en Radio 538-dj's Coen en Sander probeerden de uitdaging uit, zonder al teveel succes.

Niet onmogelijk

Het afgelopen jaar zagen we dan ook talloze video's voorbij komen van mensen die al begonnen te kokhalen bij het openmaken van het blikje, en het grootste deel van hun maaginhoud in een emmertje hadden zitten, nog voordat ze het eerste stukje haring in hun mond hadden. Toch blijkt het helemaal niet onmogelijk om de challenge succesvol te volbrengen, zo bewijst deze groep Nederlanders. 

Check de Nederlandse vriendengroep die de Surströmming challenge wél succesvol weet te volbrengen hier:

Bron en beeld: Skoften

Gepubliceerd op: 24 juni 2021

Tags