Tour-organisatie stelt speciaal team op om geschilderde piemels van het asfalt te verwijderen

Ondanks dat het eigenlijk ontzettend kinderachtig is, blijft het toch wel altijd erg leuk om een enorme piemel te tekenen op een plek duizenden mensen hem kunnen zien! Dit weet de Tourorganisator ASO maar al te goed. Daarom hebben ze een speciaal team moeten opzetten om alle piemels en andere smakeloze dingen die op het asflat van de Tour zijn geschilderd te veranderen in iets anders.

Ieder jaar schrijven honderden Wielerfans aanmoedigingen voor de renners op de route van de Tour de France. Die kunstwerken zijn dan ook goed te zien op de Tour beelden vanuit de helikopter. Maar sommige kunstenaars vinden het gewoon ontzettend leuk om een enorme piemel op het wegdek te schilderen, tot grote ergernis van de Tour-organisatie.

Daarom hebben ze een speciaal team opgesteld die iedere dag met een busje over het parcours rijdt opzoek naar dingen die niet in beeld mogen komen,  te verwijderen van het wegdek. De twee medewerkers rijden met een grote op verf opzoek naar piemels en ander onfatsoenlijke afbeeldingen op het wegdek en veranderen deze is een vlinder of een uil. Dit is een ontzettend creatief werkje en levert dan ook indrukwekkende creaties op!

Gepubliceerd op: 22 juli 2019

Bron

NOS

Tags