Twee mannen klimmen in 80 meter hoge kraan om van uitzicht te genieten

Als je geen last hebt van hoogtevrees is het klimmen naar een grote hoogte met een spectaculair uitzicht natuurlijk een ontzettende uitdaging. Dit dachten twee mannen die in de nacht van vrijdag op zaterdag in een 80 meter hoge hijskraan op de Europaboulevard in Amsterdam waren geklommen blijkbaar ook.

Nadat een melding was binnen gekomen over vreemde geluiden die vanuit een hoge hijskraan op de Europaboulevard, besloten twee agenten een kijkje te gaan nemen. Toen de agenten het vermoeden kregen dat er iemand boven in de kraan zat, die op een groot afgesloten bouwterrein staat, besloten ze op onderzoek uit te gaan. Omdat de agenten vanaf de grond geen contact konden krijgen met degenen in de kraan, besloten ze om door de kooiconstructie naar boven te klimmen.

Toen ze bijna boven waren, zeiden de twee mannen dat de agenten konden stoppen met klimmen en dat ze naar beneden zouden komen. De twee kraanklimmers lieten weten dat ze naar boven waren geklommen om van het uitzicht te genieten. Beiden kregen een bekeuring voor het betreden van verboden terrein, volgens de agenten werd deze zonder enige tegenspraak geaccepteerd.

Gepubliceerd op: 27 augustus 2019

Bron

at5

Tags