Veel Amerikanen wassen hun condooms, laten ze drogen en gebruiken ze opnieuw

De Amerikaanse gezondheidsorganisaties zijn er maar druk mee: condooms. Het lijkt voor ons misschien logisch, maar veel Amerikanen willen maar niet geloven dat condooms wegwerpproducten zijn, voor maximaal één keer gebruik.

Om hoeveel Amerikanen het gaat is niet bekend, maar dat het een groot probleem is blijkt wel uit een tweet die de Amerikaanse autoriteiten hebben verstuurd. Daar waarschuwen ze Amerikanen die na een vrijpartij hun condooms niet zomaar willen weggooien. Zo wassen velen hun condooms, laten ze die drogen om vervolgens weer opnieuw te gebruiken.

Behalve dat het niet heel fris is, blijkt een hergebruikt condoom niet veel nut te hebben. Condooms moeten natuurlijk voorkomen dat we ongewenst zwanger raken en ook dat we geen nare soa’s krijgen. Maar dat gaat niet werken als je de rubbertjes opnieuw gaat wassen.

Volgens het Center of Disease Control zijn water en zeep niet genoeg om de bacteriën aan de binnenkant uit te roeien. Een nog grotere kans dus op soa’s, en daarnaast krijgt de man ze veel minder makkelijk om, omdat ze al snel wijder zitten. En dus scheuren ze sneller en dus hebben hergebruikte condooms eigenlijk nauwelijks nut meer. En dus moeten de Amerikanen niet zo gierig doen en gewoon een nieuw pakje condooms kopen.  

Gepubliceerd op: 7 augustus 2018

Bron

Tags