Verblijf Blijdorp kan niet worden schoongemaakt vanwege geile zeeleeuw

Gestoord worden tijdens de seks is natuurlijk niet echt heel erg bevordelijk voor de sfeer. Dat vond mannetjes zeeleeuw Nick uit Diergaarde Blijdorp blijkbaar ook. De schoonmaakploeg van de dierentuin is dan ook gestopt met het schoonmaken van het bassin omdat de bronstige zeeleeuw dit niet toelaat.

De dierentuin bezoekers die een kijkje komen nemen bij de zeeleeuwen, zullen weinig kans maken omdat het water inmiddels zo troebel is dat je de dieren niet meer ziet. Op de ruit van het bassin is een papiertje geplakt waarop staat dat het momenteel niet veilig is voor de duikers om het water in te gaan zodat ze het bassin kunnen  schoonmaken.

Zeeleeuwman Nick blijft koppig in het vuile verblijf rondzwemmen om zijn harem te vermaken. Hij wil niet uit het water komen en weigert droog te staan. Nick is waarschijnlijk druk bezig geweest onder water want er is vanwege het troebele water geen enkele kans dat je de zeeleeuwen zult zien. De woordvoerder van de dierentuin kon zondag niet direct reageren op de voortplantingsdrift van Nick.

Gepubliceerd op: 12 augustus 2019

Bron

Tags