Verdwaalde wandelaar negeert 24-uur telefoontjes van reddingswerkers omdat ze anoniem belden

Een wandelaar die verdwaald raakte op een berg negeerde naar verluidt telefoontjes van reddingswerkers omdat hij het nummer niet herkende. De naamloze kerel was 24 uur lang verdwaald tijdens een wandeling op Mount Elbert in Colorado in de VS, maar hij weigerde om de oproepen van onbekende nummers te beantwoorden, geven de autoriteiten aan.

Oproep weigeren

In een verklaring zei Lake County Search and Research (LCSAR) dat de man op 18 oktober om 9.00 uur vertrok, maar om 20.00 uur nog niet was teruggekeerd. Ondanks 'meerdere pogingen om via hun mobiele telefoon contact op te nemen' konden ze de man niet bereiken, en vijf leden van LCSAR werden eropuit gestuurd om de wandelaar te lokaliseren. Op 19 oktober om 3 uur 's nachts was er nogsteeds geen spoor van de man, maar de aspirant-redders keerden terug en een nieuw team ging op zoek in een ander gebied.

Om 9.30 uur keerde de vermiste man echter terug naar zijn verblijfplaats en legde uit dat hij 'het pad kwijt was tegen het vallen van de avond en de nacht had doorgebracht om naar get pad te zoeken, en eenmaal op het pad stuiterde hij rond op verschillende paden om de juiste trailhead te vinden , om uiteindelijk de volgende ochtend hun auto te bereiken, ongeveer 24 uur nadat ze aan hun wandeling waren begonnen'.Hij was zich er totaal niet van bewust dat leden van een zoek- en reddingsteam naar hem op zoek waren en hij de oproepen van het onbekende nummer niet hadden beantwoord.

 

LCSAR

LCSAR heeft het incident gebruikt om te benadrukken hoe belangrijk het is om je telefoon op te pakken als je verdwaald raakt tijdens het wandelen, zelfs als je niet gelooft dat iemand naar je op zoek is. In een verklaring vertelde LCSAR verder: "Een opmerkelijke vaststelling is dat de proefpersoon herhaalde telefoontjes van ons negeerde omdat hij het nummer niet herkenden."Als je volgens je reisschema te laat bent en je wordt herhaaldelijk gebeld door een onbekend nummer, neem dan alsjeblieft de telefoon op; het kan een SAR-team zijn dat probeert te bevestigen dat je veilig bent!"

Gepubliceerd op: 26 oktober 2021

×