Vergeet karten, je nieuwe hobby is crosskarten!

Een van de tofste activiteiten om met een groepje vrienden te doen, is natuurlijk karten. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat er nog een andere variant bestaat, die mogelijk nog veel toffer is: crosskarten!

crosskarten

Briljante inhaalmoves

De fun van karten is natuurlijk de adrenalinekick die je krijgt van de ervaring van snelheid, doordat je laag bij de grond zit en over een smalle baan racet en het geeft een heerlijk gevoel als je erin slaagt om de ene na de andere vriend in te halen met je race-skills. En hierna natuurlijk nog uren over kunt opscheppen over die ene briljante inhaalmove, onder het genot van een x-aantal pitchers met bier en steengrill. Begint het al te kriebelen? Dan is crosskarten zeker wat voor jou!

Driften

Crosskarten is eigenlijk precies wat het woord al doet vermoeden. Met speciale karts cross je over een buitencircuit van modder, waarbij het zand je om de oren vliegt. Dit geeft een hele nieuwe dimensie, die te vergelijken is met rallyrijden, omdat je heerlijk door de bochten kunt driften. In Nederland kunt je crossdriften in Maurik, Loon Op Zand, Eindhoven, Sambeek, Weert.

Check de video's hieronder om een idee te krijgen hoe vet crosskarten is:

Bron en beeld: Youtube

Gepubliceerd op: 21 juni 2021

Tags

×