Vijf manieren om met je mind te fucken

Soms heb je van die trucjes waarvan jezelf helemaal gaat doordraaien. Zin om jezelf (of een ander kan natuurlijk ook) voor de gek te houden? Lees dan rustig verder!
Nee, je hebt hiervoor geen drugs nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande instructies volgen. Lekker nuchter trippen maar...

#1 Breng je kennis in de war

Bekijk dit draaiende meisje eens. Draait ze nou met de klok mee of tegen de klok in? Het is lastig voor veel mensen om dit te zien, maar probeer er maar eens naar te kijken.
Het werkelijke antwoord? Ze draait geen rondjes, de afbeelding is niet eens 3 dimensionaal, maar 2 dimensionaal. Het plaatje gaat simpelweg van achter naar voren.

#2 Papegaaien kijken

Mindfuck!

Staar naar de oog van de rode papegaai, terwijl je langzaam tot 20 seconden telt. Kijk dan meteen naar een plek in de lege kooi. Er verschijnt een blauwe vogel! Probeer het nu maar eens met de groene vogel... Wat zie je dan?

#3 Verwar je zicht

Staar naar het kruis in het midden van de zwart-wit foto voor tenminste 30 seconden, en kijk dan meteen naar een muur naast je. Wat zie je? Of beter de vraag: wie zie je?

#4 Spacen met je benen

Mindfuck!

Til je rechter voet een paar centimeter van de grond en begin het te draaien tegen de richting in. Terwijl je dit doet, moet je je vinger nummer zes tekenen in de lucht. Je voet gaat automatisch de andere kant op draaien, en nee je kan er helemaal niks aan doen!

#5 Verminder je pijn

Mindfuck!

Misschien heb je wel een verwonding, of iets anders dat pijn doet. Dit kan eventueel opgelost worden zonder pijnstillers. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je kijkt naar de pijnlijke plek door aan de verkeerde kant van de verrekijker te kijken, de pijn ook verminderd. Hoe dit komt? Doordat je vanuit de andere kant van de verrekijker kijkt, lijkt de wond minder groot. Hoe groter de verwonding is die we zien, des te meer pijn het doet.

Gepubliceerd op: 3 november 2016

Bron

Tags