Ook deze vriendengroep waagt zich aan de Surströmming-challenge

Sinds de komst van sociale media gaan er online allerlei challenges rond, waarbij mensen elkaar uitdagen om iets te doen, te filmen en de beelden ervan online te zette. Een recent voorbeeld daarvan is de Surströmming-challenge, waarbij mensen een traditioneel zure haring-gerecht in blik, een Zweedse delicatesse, moeten proberen te eten. Meestal zonder succes.

Surströmming haring

Surströmming haring staat erom bekend dat zodra je het blikje opentrekt er je een indringende geur tegemoet komt, die door zwavelverbindingen tijdens het gisten ontstaan en lijken op de geur van rotte eieren, waarbij veel mensen al direct beginnen te kokhalzen. Onlangs ging er al video's viral van een Schotse vader die hopeloos faalt, en heeft ook een groepje Nederlandse dames waagte zich aan de challenge.

Extreme stank

Ook deze groep Engelse vrienden besloot een poging te doen. Net als hun voorgangers, ging het ook deze groep niet al te best af. Dat zegt dus waarschijnlijk genoeg over hoe extreem de stank van de Surströmming moet zijn. Wie durfft er nog?

Check de (poging tot) de Surströmming-challenge van de vrienden hier:

​ ​​ ​Surströmming challenge

Bron en beeld: Youtube

Gepubliceerd op: 19 maart 2021

Tags