Vrouw bedankt man voor het NIET staren terwijl ze squats doet in de sportschool

Vaak delen vrouwen hun negatieve ervaringen in de sportschool, van gefilmd of gefotografeerd worden zonder toestemming tot ongemakkelijke opmerkingen en lastiggevallen worden. Maar een vrouw is viraal gegaan nadat ze een video had geplaatst over een positieve ervaring die ze had in de sportschool, waarbij ze een man prees omdat hij haar niet naar haar staarde terwijl ze een squat-workout deed.

staren sportschool

Squatten in de gym

TikTok-gebruiker Libby Christensen (libbychristensen) filmde zichzelf terwijl ze squat oefeningen deed waarbij een man achter haar in de hoek van de video te zien is, starend naar de vloer voordat hij verder gaat met zijn eigen work-out. "Ik moet gewoon deze man bedanken die achter me stond terwijl ik aan het squaten was", schreef Christensen.. "Ik voelde mee zo ongemakkelijk omdat ik bang was dat ik werd aangestaard, maar erg dankbaar dat mijn billen niet zijn focus was." Nadat ze de video terug had bekeken, voelde ze zich meer 'op haar gemak'. Sinds het delen van haar positieve sportschoolervaring, heeft Christensen's TikTok 4,5 miljoen views, bijna 425.000 likes en duizenden reacties ontvangen van mensen die hun mening delen.

@libbychristensen ty for your service kind sir #gymtok #girlwholift #YerAWizard ♬ The Golden Girls - The Main Title Theme - TV Themes

Reacties op de video

Er waren mannen die aangeven hoe ze proberen te voorkomen dat vrouwen zich ongemakkelijk voelen in de sportschool. Een persoon schreef: “Dat heet de “ah ja, de vloer is gemaakt van vloer.” "Als ik in deze positie in de sportschool ben, moet ik me verplaatsen uit angst dat een vrouw denkt dat ik een engerd ben. Het ongemakkelijke gevoel gaat soms beide kanten op", zei een andere persoon. Waarop Christensen antwoordde: “Het is moeilijk om de bedoelingen van mensen te peilen, vooral als we allemaal in stilte rondlopen!”

Iemand anders voegde eraan toe: "Er zijn meer jongens die er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het heel duidelijk is dat ze niet naar vrouwen staren in de sportschool." Zoals bij elke virale video, waren er enkele negatieve opmerkingen die Christensen vertelden zich op zichzelf te concentreren, zich afvroegen of de man gefilmd wil worden en zelfs haar outfit bekritiseren. Een persoon zei: "Misschien concentreer je je gewoon op je geest-spierverbinding in plaats van wat anderen doen." "Denk je niet dat hij "ongemakkelijk" is dat je hem filmt", schreef een andere persoon.

Toch zijn er genoeg mensen die de reactie van de TikTokker verdedigde, Een persoon zei: “Waarom concentreren we ons op haar kleding. Mensen worden nog steeds lastiggevallen of aangevallen in andere dingen dan ‘strakke’ kleding.”"Ik heb het gevoel dat sommigen van jullie pas tevreden zullen zijn als vrouwen zweet en een coltrui naar de sportschool dragen", schreef een andere persoon.

Gepubliceerd op: 13 januari 2022

×